I kölvattnet efter alla skandaler som drabbats den sociala tjänsten så uppger en stigande skara användare att de ändrat sin inställningar för att skydda sin information och användare tar också pauser från Facebook och användare lämnar också tjänsten.

Det är Pew Research Center som gjort en undersökning bland Facebook-användare under maj-juni i år. 54 procent av de tillfrågade uppger att de ändrat sina inställningar för Facebook.  Runt 42 procent säger att de ändrat sina vanor och sitt användande av tjänsten. Det handlar om allt från att ha raderat appen från sin telefon, ta pauser till att radera sitt konot helt och hållet.

Just over half of Facebook users ages 18 and older (54%) say they have adjusted their privacy settings in the past 12 months, according to a new Pew Research Center survey. Around four-in-ten (42%) say they have taken a break from checking the platform for a period of several weeks or more, while around a quarter (26%) say they have deleted the Facebook app from their cellphone. All told, some 74% of Facebook users say they have taken at least one of these three actions in the past year.

Undersökningen är gjord bland amerikanska användare och det finns finns ingen liknade undersökning gjord bland svenska, skandinaviska eller europeiska användare.

Hits: 84

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This