eSIM finns med i den kommande uppdateringen av iOS, 12.1 men fortfarande så finns inga besked från de svenska operatörerna om när de kommer att ha stöd för digitala SIM-kort.

Tre har idag stöd för eSIM men bara för Apple Watch, Telia svävar på målet liksom Tele2 och övriga operatörer. Utan stöd från operatörerna så kommer det inte gå att använda eSIM vare sig i Apple Watch eller i iPhone/iPad.

Beta

Version 12.1 är i beta- och teststadiet just nu och den versionen innehåller också gruppsamtal med FaceTime. Det finns ingen tidsplan för när 12.1 kommer att lanseras men det bör inte handla om mer än några veckor.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This