I en värld där vi smetar filter på snart sagt alla våra bilder. Där bilder från semestern ser ut som en färgchock från 1960-talets vykort så har användare hittat något nytt att beklaga sig över – ett filter i nya iPhone.

Det är nu egentligen inget filter utan en funktion som ska minska bruset i bilder som tas i kontrastrikt ljus eller svåra ljusförhållanden. Filtret används alltid inte alltid på alla bilder.

Filter

Det filtret gör att det i vissa fall smetar ett förlåtande skimmer över blommor, finnar och märken. Du blir lenare i ansiktet för att uttrycka det kortfattat och baksidan med filtret är att det läggs på automatiskt.

Det kan ju tyckas att mot bakgrund av alla filer som finns för Instagram, i bildredigeringsappar och de olika lägen som finns i iOS och kameran – olika ljus, olika filter och en rad redigeringslägen att ett filter som bara läggs på under vissa speciella förhållanden skulle var en skitsak.

Apple har kommenterat denna storm i ett vattenglas och sagt att det det är att betrakta som en bugg och att det ska åtgärdas i en kommande version av iOS.

Patently Apple

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This