I en värld där vi smetar filter på snart sagt alla våra bilder. Där bilder från semestern ser ut som en färgchock från 1960-talets vykort så har användare hittat något nytt att beklaga sig över – ett filter i nya iPhone.

Det är nu egentligen inget filter utan en funktion som ska minska bruset i bilder som tas i kontrastrikt ljus eller svåra ljusförhållanden. Filtret används alltid inte alltid på alla bilder.

Filter

Det filtret gör att det i vissa fall smetar ett förlåtande skimmer över blommor, finnar och märken. Du blir lenare i ansiktet för att uttrycka det kortfattat och baksidan med filtret är att det läggs på automatiskt.

Det kan ju tyckas att mot bakgrund av alla filer som finns för Instagram, i bildredigeringsappar och de olika lägen som finns i iOS och kameran – olika ljus, olika filter och en rad redigeringslägen att ett filter som bara läggs på under vissa speciella förhållanden skulle var en skitsak.

Apple har kommenterat denna storm i ett vattenglas och sagt att det det är att betrakta som en bugg och att det ska åtgärdas i en kommande version av iOS.

Patently Apple

Mackens Fråga: Har du en spelkonsol?
Share This