Då och då dyker de upp, kapade konton på Twitter som tagits över av porrbottar. Alla konton följer samma mönster. De följer dig eller gillar något du har postat. Kontona är ibland privata men de uppmanar dig att läsa mer i informationen om kontot. Du bör blockera och kasta ut dem och Macken förklarar här varför.

Till att börja med så handlar det om att hålla rent bland dina följare. Det här är falska konton och ska Twitter någonsin komma tillrätta med falska, kapade konton så måste vi alla hjälpas åt. Dessutom kan de här kontona se vilka du har i ditt flöde, vilka listor du och andra finns med på vilket gör att problemet snabbt kan förvärras.

Blockera

Bottarna kan komma åt mer information om fler konton via ditt konto så blockera dem och om du orkar rapportera och blockera dem. Det senare kräver ett klick extra och jag blockerar dem för det mesta därför att det går snabbare. Jag blockerar även de konton som bara gillar något jag skrivit därför att jag vill bli av med kontona helt och hållet.
Kontrollerar du kontona så är det gamla, sannolikt övergivna konton. som nu kapats av porrbottar.
Städa ut dem och blockera alla så ökar möjligheten för att vi blir av med dem, permanent.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This