En 5.8-tums modell, en 6.5-tums modell, båda med OLED-skärmar och så en 6.1-tums modell med LCD-skärm. Det är det ryktena säger att vi kommer att få se nu på onsdag , Apples nya iPhone-modeller.

Ryktena har varit tämligen entydiga de senaste veckorna – tre modeller enligt ovan med få eller inga avvikelser. Det mesta av spekulationerna har handlat om vad de nya modellerna ska heta. iPhone Xs, iPhone Xs Plus eller iPhone Xs Max är de mest förekommande namnet som det gissas på.

Läckt ut

Bortsett från namnet så tror jag att detta verkligen är Apples uppsättning i år. Huvudsakligen därför att bilder och marknadsföringsmaterial läckt ut på förhand. Det är alltså ingen vare sig svår eller djärv gissning.

Priserna uppges landa på samma nivå som iPhone X när det gäller iPhone Xs (5.8), ett par tusenlappar ytterligare när det handlar om den större modellen. Lagringskapaciteten gissar jag landar på 128 GB och 512 GB. Detta för OLED-modellerna, premiummodellerna.

Under skalet en ny, snabbare processor kombinerat med 4 GB RAM och vassare grafik-hantering kommer att slå undan benen på konkurrenterna vad gäller prestandan. Precis som vanligt med andra ord.

iPhone 5c

Modellen med en 6-1-tums LCD-skärm kan mycket väl bara Apples nya iPhone 5c om ni kommer ihåg den lite billigare och färgglada modellen? Det blir i så fall en lite billigare, men stor modell (skärmen) som kan tilltala yngre användare. Här är det inte uteslutet att Apple envist hänger kvar vid en 64 GBs modell och att toppmodellen i så fall stannar vid 256 GB.

Jag gissar att alla tre modellerna kommer att ha Face ID för att hamna i linje med nya iPad-modeller. Därmed lär Apple fasa ut Touch ID.

På onsdag vet vi.