Dags att välja ny iPhone och ny Apple Watch och då slutar det som det alltid slutar – med beslutsångest.

Apple Watch var ett enkelt beslut. Telia/Halebop kan inte svara på om och när de kommer med stöd för Cellular, direktuppkoppling, så där var valet enkelt – en iPhone 4 Guld, 44 mm, utan Cellular-stöd.

iPhone

Sedan var det dags att välja iPhone.

En sak var jag helt säker på – jag behöver inte 512 GB lagringskapacitet i min telefon. Jag har idag en iPhone X med 256 GB lagringskapacitet och har utnyttjat mindre än 100 GB på ett års användande. Förvisso tar jag massor med bilder, privata och kunders bilder men de senare plockar jag alltid ut och arkiverar. De ligger aldrig kvar särskilt länge i min telefon.

512 GB motsvarar lagringskapaciteten i min MacBook Pro och den har jag rejält med ledigt utrymme kvar i.

Hade 128 GB funnits som alternativ så hade jag valt den storleken men den finns som bekant inte så det fick bli 256 GB.

En bit på väg i beslutprocessen med andra ord och sedan var det dags för färg. I sug enkelt det också eftersom guld är ny färg så blir det en iPhone i guld, liksom en klocka i guld.

Svårt

Slutligen över till storleken och det är nu beslutsångesten sätter in – iPhone XS eller iPhone XS Max?

Jag har haft en iPhone X under ett år (snart) och gillar storleken. Samtidigt så hade jag en Plus-modell ända sedan den släpptes och trivdes med den storleken, inte minst för att kunna redigera bilder och göra en del annat där en mindre skärm blir lite mer krångligt. Stor eller liten modell är valet och efter att ha hoppat fram och tillbaka så bestämde jag mig till slut för en iPhone XS Max, 256 GB, guldfärg.

Om jag är säker på att jag gjort rätt val?

Inte det minsta men nu får det bli som det blir.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This