Back to My Mac försvinner i och med lanseringen av macOS Mojave. Det betyder att om du idag vill komma åt dina datorer, utifrån, så måste du komplettera med en annan lösning.

Back to my Mac finns inte med i testversionerna av macOS Mojave och nu meddelar Apple att funktionen kommer att plockas bort, permanent. Apple hävisar till iCloud Desktop och iCloud Drive.

Back to My Mac will not be available on macOS Mojave. You can get ready now by learning about alternatives for file access, screen sharing, and remote desktop access.

Apple skriver vidare att Apple Remote Desktop och fil-/skärmdelning ä ett alternativ till Back to my Mac.

Ersätt

Jag har sedan många år tillbaka valt att använda Screens och det av flera skäl. För det första är det ett elegant och lättanvänt program och det finns både för macOS och för iOS vilket är en stor fördel så inloggningar kan synkroniseras via iCloud.

iOS

macOS

Du kan logga in både med en skyddad inloggning eller en enklare variant – det avgör du och den säkrare varianten rekommenderas, bestämt. När du lagt upp inloggningar för dina datorer så är det. klart. Du har en riktigt bra och smidig ersättning för Back To My Mac och skaffar du båda versionerna, iOS och macOS, så har du samma funktionalitet.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This