AdGuard, som utvecklar annonsblockerare, har utsatts för en attack och uppmanar nu alla sina användare att byta sina lösenord.

AdGuard har inte lämnat någon information om huruvida information har stulits. Av den information som skickats ut till befintliga användare så ska ett eller flera lösenord ha testats mot konton. Lösenord som stulits i samband med andra intrång mot andra webbplatser.

What happened?!

We have detected an attack towards AdGuard servers. Attackers used one of the databases of leaked accounts that are available online and checked whether the email/password data fit to access AdGuard account.

AdGuard har därför raderat alla användares lösenord och i ett mail uppmanat användare att återställa sina lösenord till nya lösenord vilket indikerar att det kan handla om ett intrång.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This