Nya Apple Watch 4 har en funktion som varnar för fall. Det vill säga har du ramlat så kollar den hur det är med dig och svarar du inte så kan klockan kontakta SOS Alarmering automatiskt. Det är en funktion som bara är aktiverad som standard om du har angivit att du är 65 eller äldre.

Nu är funktionen enkel att slå på om du vill ha den aktiverad.

Starta Apple Watch Companion – den app som du styr din klocka med.

  • Under inställningar så hittar du inställningarna för SOS och larm
  • En bit ned i listan så finns “Fall Detection”

Då kan du slå på eller slå av funktionen.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This