Kort efter det att Apple kastats ut Alex Jones från iTunes på måndagen så följde Youtube efter och stängde ned Infowars och Alex Jones kanal.

“This account has been terminated for violating YouTube’s Community Guidelines.” – är det meddelande som besökare nu möts av när de försöker titta på Infowars och Alex Jones sändningar och videor.

Censur

Alex Jones och Infowars kallar åtgärderna för samordnad censur och hävdar att det gjorts för att stoppa Infowars inför de kommande mellanårsvalet. Infowars tar nämligen åt sig en del av äran för att Donald Trump valdes till president. Nedstängningen av Alex Jones och infordras konton i sociala medier, Apples iTunes och olika Facebooksidor är en politisk åtgärd, skriver Infowars på den egna webbplatsen.

Apple, Facebook, Spotify och Youtube hänvisar till sina respektive regelverk och menar att Alex Jones och Infowars bryter mot reglerna om hatpropaganda och det är därför kontona har stängts ned.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This