Tyska The Federal Cartel Office kommer att inleda en utredning av Facebook senare i år, skriver nyhetsbyrån Reuters. Detta sedan myndigheten har fått information om att Facebook samlat in information om användare utan medgivande.

Myndigheten kommer inte att utdöma några böter men kan kräva att Facebook ändrar sin användarregler och att den sosicla mediajätten informerar användarna om vad som samlas in vad informationen används till.

“We are conscious that this should, and must, go quickly,” cartel office President Andreas Mundt told a news conference on Monday, adding that he hoped to take “first steps” this year. He declined to elaborate.

Reuters

EU

Utredningen följs mycket noga inom EU där det påtåren debatt om stora amerikanska teknikföretag, deras insamlande av information och hur och var bolagen betalar sina skatter. Tidigare så har Microsoft och Google fällts av EU-myndigheter och tvingats att betala miljarder i skadestånd. Apple har även fällts och tvingats att betala flera miljarder dollar i skatt. Den domen har överklagats även om Apple har börjat att betala sin skatteskuld.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This