Färska prestandatester visar att Samsungs nya flaggskepp, Galaxy Note 9, får stryk av iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Trots det så lanserar Samsung reklamfilmer som hävdar det motsatta. Kan ingen prata med Samsung?

Samsung släpper två reklamfilmer med titlarna – “Pen” och “Power”.

Power

Power startar med en man som säger “because the Galaxy Note 9 is really powerful man” – vilket ju som sagt inte riktigt stämmer men det är ju reklam och sanningshalten i reklam är flexibel. Hur som helst så får Samsungs nya telefon stryk inte bara av Apples iPhone utan även av Onenote 6. I Samsungs reklam framställs också Samsungs Face ID som att den är på det hela taget likvärdig med Apples vilket inte ens är i närheten av sanningen – vare sig vad gäller funktion och inte alls när det kommer till säkerhet.

Prata

Kan ingen prata med Samsung och förklara för dem att den här reklamen inte fungerar?
Samsung lägger pengar på att prata om konkurrentens telefoner, som säljer avsevärt mycket bättre och som har bättre prestanda till ett lägre pris.

Jodå, toppmodellen av nya Samsung Galaxy Note 9 är dyrare än iPhone X.

Ska du göra reklam så lägg inte pengar på konkurrentens produkter och framställ inte din målgrupp som idioter. Det blir svårt att locka över dem till dina produkter då.

De flesta har fattat det för länge sedan, alla utom Samsung.

Mackens Fråga: Vad har du för hörlurar?
Share This