Hand Off är en funktion i macOS och iOS som gör det möjligt att jobba på en enhet, byta och sedan fortsätta där du var. Det är åraktiskt om du exempelvis suttit och surdat på din bärbara dtaor ich sedan byter till din stationära dator. Så här slår du eller av på funktionen.

Synkroniseringen och kommunikationen mellan dina enheter görs via iCloud så alla dina Apple-prylar måste vara inloggade på samma Apple ID för att det ska fungera.

 

Hand Off

Du hittar inställningen under “General” och sedan en bit ned på förstasidan i dialogrutan.

Slå på och aktivera så har du funktionen fungerande i den pryl du just nu använder. Sedan är det bara att slå på funktionen i övriga enheter.

I iOS så finns inställningen under “General” och sedan Hand Off.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This