När min iPhone X ringer så ropar ett av barnbarnen att det ringer och att jag ska skynda mig att svara. Barnbarnet berättar även att jag fått ett meddelande, en notis för allt som är viktig, att det kommit ett mail och att det kommit ett meddelande. Så här fixar du dina egna notisljud och din egen ringsignal.

Jag använder min iPhone X för att spela in barnbarnet och använder en enkel inspelningsapp, AVR Pro. Du kan säkert använda den inbyggda inspelaren också om du inte vill köpa eller ladda ned en speciell app.

Ljudfilerna redigerar jag sedan med Amadeus Pro. Ett bra gratisalternativ är Audacity.

Ringsignal

Ringsignalen är mixad med musik vilket kan kräva lite tester och lite mer artbete innan det fungerar och blir bra. Jag har alltså lagt in det som sägs i en kort musiksslinga.

För att göra redigeringen lite enklare så har jag lagt in det som sägs, ljudfilen som spelats in med min iPhone, direkt i början, innan musiken kommit igång. Då blir det lite lättare att få rätt ljudnivå på det som sägs och mixa in det i musiken.

För att få rätt längd, rätt format och få en snygg start och ett snyggt avslut på ringsignalen så använder jag programmet Ringer. En ringsignal får vara max 40 sekunder och det låter bäst om ljudet fasas in och fasas ut i början och slutet av ljudfilen.

Ringer ser till att filen inte blir för lång och programmet sparar även ringsignalen i rätt format, .mr4.

Notisljud

Notisljuden, meddelande, påminnelse och mail redigerar jag direkt i Ringer. Jag kapar ned filerna till rätt längd och sparar dem sedan.

Sista steget är att föra över filerna till min iPhone X och du kan antingen välja att använda iTunes, anslut din iPhone med sladd eller via WiFi eller så använder du ett program för att föra över dem direkt. jag använder Waltr2. Ett gratisalternativ är Syncbird.

Sedan är det bara att starta din iPhone och välja de ljud som du fört över för de olika uppgifterna.

Klart!

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This