Det finns inga spår av generation 4 i den nya versionen av Pokémin GO. En genomgång av koden visar att det saknas ljud, grafik och all kod.

Zipp, zilch, nada – inte ett spår av någon ny version av Pokémons vilket betyder att du kan sluta att hoppas. Det kommer ingen generation 4 inom överskådlig framtid men det finns annat nytt och intressant.

  • SEND_GIFT

  • EVOLVE_INTO_POKEMON

Två nya uppgifter som kopplas till:

  • DAYS_IN_A_ROW

Det finns även kod som tyder på att spelet kommer att ta hänsyn till ålder:

  • IS_MINOR

  • EXCLUSIVE_QUESTS

Minor i sammanhanget är spelare under 13 år.

Sammanfattningsvis så ser det ut som att det kommer nya uppgifter där du ska skicka en gåva till någon, möjligen kläcka ett ägg (från en gåva) som ska bli en Pokémon. Exakt hur ålder ska hanteras är oklart det handla om uppgifter som inte får utföras av för unga spelare.

Pokémon GO Plus

Problemen med Pokémon GO Plus/Gotcha har förföljt spelet sedan flera versioner tillbaka. Nu lägger Niantic till en hel del debug-kod för att försöka att hitta buggarna. Det mer kod och kommandon som kommer att rapportera tillbaka eventuella fel för att Niantic på det sättet ska kunna hitta buggar och fel som orsakar de ständigt återkommande problemen, främst på Android-sidan.

Buggen med bär som kunde dyka upp lite slumpmässigt och den lilla bärikonen som alltid dyker upp oavsett om du har kastat ett bär eller inte ska nu vara fixad i den nya versionen. Spökbären är borta och du ser ett litet bär, en ikon, bara när du verkligen har kastat ett bär.

Ut och jaga nu!

/av Northwiz
trainer code: 3937 1926 6061

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This