Omarosa Manigault Newman började som medverkande i Trumps The Apprentice och blev till slut rådgivare i Vita Huset innan stabschefen John Kelly sparkade henne. I dagarna kommer hennes bok om tiden i närheten av Trump och anklagelser om att Trump upprepade gånger ska ha använt N-ordet om svarta.

Omarosa Manigault Newmans bok, Unhinged, innehåller flera avslöjande och hon hävdar att hon erbjöds en månadslön på 15 000 dollar, efter det att hon fått sparken, för att hålla tyst. I boken finns även uppgifter om att Trump uttryckt sig rasistiskt om Kellyanne Conways make som har filippinska rötter.

Olika versioner

Omarosa Manigault Newman har lämnat olika versioner om händelserna vilket gör att hennes trovärdighet ifrågasätts och Vita Huset har avfärdat hennes uppgifter och hennes bok som en person som försöker tjäna pengar på lögner och falska uppgifter. När det gäller rasistiska uttalanden om svarta så hävdades det alltså att Trump flera gånger använt N-ordet och att det ska finnas på ett band. Omarosa Manigault Newman har sagt att hon hört detta band i intervjuer för att i andra intervjuer uppge att hon har talat med andra som säger att bandet existerar.

Omarosa Manigault Newman hävdar också att hon sparkades därför att hon var nära att komma över bandet med Trumps uttalanden.

Spär på

Boken och anklagelserna spär på en redan pågående debatt där Trump anklagas för att uttrycka sig rasistisk om svarta, latinamerikaner och asiater samtidigt som han också hela tiden attackerar kvinnor för deras utseende eller intelligens. Under de senaste veckorna så har Trump Twittrat om basketstjärnan  LeBron James och Maxine Waters, medlem av den amerikanska kongressen.

Charlottsville

Debatten har fått ny fart ett år efter händelserna i Charlottsville där en kvinna mördades av högerextremister i samband med en demonstration. Donald Trump var ytterst vag i uttalanden och anklagade båda sidor för våldet. Nu ett år senare är Trump betydligt rakare och fördömer alla former av rasism.

Omarosa Manigault Newmans bok släpps nu i veckan som kommer.

Länkar

NPR 

The Guardian

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This