Nu är det lättare att kommentera inlägg på Macken X och registrera ett kontot direkt på Disqus.

Jag har nu byggt ut kommentarsfunktionen på Macken X med ett tillägg, en plugin, som gör det möjligt att logga in direkt på Disqus (precis som tidigare) men också att skapa ett konto, direkt, om du inte redan har ett konto.

Du kan alltså skriva en kommentar och skapa ett konto, om du behöver det, i en enda registrering.

Kommentarer

Nu har kommentarer och diskussioner aldrig varit en stor grej på bloggen. Kommentarer, synpunkter och önskemål flyttade snabbt ut på Twitter, när det mediet slog igenom, och det är där jag har förmåner att “möta” er läsare.

Jag valde också tidigt att använda Disqus som kommentarstjänst därför att den funktionen ger fler inställningar och bättre möjligheter att hålla kontroll på kommentarerna. Det har aldrig varit något problem med hur debatten sköts och vad som skrivs men däremot så har spammare vid några tillfällen missbrukar kommentarsfunktionen så därför valde jag tidigt att använda Disqus.

Lätta

Jag har då och då fått frågan om jag inte kan tänkt mig att sätta lite på restriktionerna för kommentarer och det är det jag gör nu – som en test ett sagt framåt.

Från och med nu så kan du kommentera som:

  • gäst – ange namn och epost
  • inloggad på Disqus

Kontroll

Likt tidigare gäller att om du inkluderar en länk så kommer din kommentar att läggas i en kö för kontroll innan kommentaren publiceras. Lite beroende på hur mycket jag har att göra så kan det alltså dröja ett tag innan din kommentar publiceras. Min målsättning är i alla fall att det ska göras snabbt.

Så sätt fart på diskussionen och låt kommentarerna flöda om du känner för det!

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This