Wired skriver om ett omfattande säkerhetsproblem med Android-telefoner – de innehåller sårbarheten och problem redan vid köpet. Problem som bakats in i det som kallas firmware.

Firmware är mjukvara som startas innan operativsystemet startas, i det här fallet Android. Det är mjukvara som knyter samman hårdvarans olika delar och som startar operativsystemet.

SECURITY MELTDOWNS ON your smartphone are often self-inflicted: You clicked the wrong link, or installed the wrong app. But for millions of Android devices, the vulnerabilities have been baked in ahead of time, deep in the firmware, just waiting to be exploited. Who put them there? Some combination of the manufacturer that made it, and the carrier that sold it to you.

Wired

Modifieringar

Det är modifieringar av den ursprungliga koden. Det är funktioner som tillverkarna vill ha med och med ett ökat antal funktioner så ökar också risken för buggar och för säkerhetsproblem som kan exploateras.

The Black Hat talk focuses largely on devices from Asus, LG, Essential, and ZTE. That last one should pique some interest; DHS has suggested that the China-based company poses a security threat, though the agency hasn’t shared any concrete evidence to that effect.

problemen finns alltså inte bara i mindre kända Android-telefoner utan även de stora tillverkarna har problem med de formbare som de använder. Tillverkare så som LG, Asus och ZTE.

Mackens Fråga: Vad har du för hörlurar?
Share This