Twitter lägger ned sitt program för Mac och hänvisar till webversionen. Det innebär slutet på Twitters misshandel av det alldeles utmärkta programmet Tweetie som twitter en gång köpte och som den sociala tjänsten nu lägger ned.

Historien om Tweetie är också historien om den stora jätten Gluffs-Gluffs som köper det jätten vill ha, ändrar på det men misslyckas med att förstå varför Tweetie snabbt blev så populärt.
Det är historien om hur du köper och dödar ett program.
Det är däremot inte den historia som vi ska berätta här. Nu handlar det om vilka alternativ du har och vilka program som du ska ta dig en titt på. Alternativen helt enkelt.

Det finns bara två

I Highlander, filmen, hette det “There can be only one” men i Twittervärlden så handlar det om två program – Tweetbot och Twitterfic.
Det av flera skäl men det viktigaste är att de båda programmen finns för macOS och för iOS vilket betyder att du kan ha samma program med samma funktioner i din iPhone, din iPad och i din Mac. Du kan även se till att synkronisera ditt flöde så att du har koll på vad du har läst och var du befinner dig i ditt flöde oavsett enhet.

Små skillnader

Det är små skillnader mellan Tweetbot och Twitterfic och ditt val bör handla mer om stycke och smak och vilka funktioner du anser dig behöva. Du kan som sagt synkronisera ditt flöde, du kan blockera, du kan filtrera och tysta ämnen och taggar i båda programmen.
Alla basfunktionerna finns där och sedan kompletteras de med funktioner som är lite annorlunda utförda och som fungerar på lite olika sätt.
Twitterific har en funktion som jag själv uppskattar – olika färger på olika typer av meddelanden. Direktmeddelanden, omnämnanden och svar har olika färger i flödet vilket gör att de är lätta att hitta och se.
Tweetbot har lite fler inställningar för taggar som du vill tysta, för stunden.

Små skillnader

Det är som sagt små skillnader mellan Twitterific och Tweetbot men det är också de enda två riktigt vettiga programmen för Twitter. Prova dem innan du bestämmer dig ellr så gör du som jag – skaffa båda och byt mellan dem.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This