Håll koll på trafiken med Little Snitch

Håll koll på trafiken med Little Snitch

Little Snitch är ett komplement till din brandvägg. Programmet håller koll på inkommande och utgående trafik och du kan skapa regler för varje enskilt program om du vill.

Jag har det installerat i alla mina datorer. Huvudsakligen för att hålla koll på inkommande och utgående trafik. Skulle jag få in något ovälkommet så skulle trafiken avslöja det direkt och Little Snitch slå larm. Jag har också koll på inkommande trafik, speciellt om jag finns på ett öppet nät så vill jag se vilka som försöker anropa och skicka trafik till mig.
Jag vill helt enkelt veta vad min dator skickar och tar emot.

Filter

Little Snitch ligger som ett filter mellan mig och min dator och mellan min dator och omvärlden. Programmet frågar hur ny trafik ska hanteras vilket betyder att direkt efter installationen så får du många frågor men efter ett tag har du koll på alla trafik och Littel Snitch tystnar.
Little Snitch kostar strax under 32 Euro.

What’s New in Little Snitch

Version 4.1.2:This version runs on macOS Mojave (10.14). Please note that the new system-wide dark mode is not supported by Little Snitch yet.

Bug Fixes & Improvements:
  • Fixed a memory leak in the Little Snitch kernel extension that could amount to high kernel memory usage.
  • Fixed an issue that could occur when writing files to NFS network shares (“nfs send error 89” would appear in the system log).
Requirements for Little Snitch
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.11 or later

Little Snitch

 

Mackens Fråga: Vad tycker du om Registeele/Regice/Regirock raider?
Share This