Den pakistanska hackargruppen Gorgon Group har genomfört phishing- och spearfishattacker i Sverige riktade mot organisationer, myndigheter och enskilda, skriver säkerhetsföretaget PaloAlto i en rapport.

Gruppen har följts av PaloAlto under en en längre tid och hittat attacker mot myndigheter, organisationer och enskilda i Storbritannien, Spanien, Ryssland och USA. Gruppen har även genomfört attacker i Sverige.

Attacker

Phishingattacker, främst, via e-post är mail som innehåller länkar med en uppmaning att klicka på länkarna. Phishing – fiske används ofta i större attacker med förhoppningen att någon av de som tagit emot mailet ska klicka på den.

Spearfishing är riktade attacker mot utvalda nyckelpersoner.

Utifrån den kartläggning som har gjorts så ser det ut som att gruppen siktat mot måltavlor som har verksamhet i Pakistan.

PaloAlto

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This