Den pakistanska hackargruppen Gorgon Group har genomfört phishing- och spearfishattacker i Sverige riktade mot organisationer, myndigheter och enskilda, skriver säkerhetsföretaget PaloAlto i en rapport.

Gruppen har följts av PaloAlto under en en längre tid och hittat attacker mot myndigheter, organisationer och enskilda i Storbritannien, Spanien, Ryssland och USA. Gruppen har även genomfört attacker i Sverige.

Attacker

Phishingattacker, främst, via e-post är mail som innehåller länkar med en uppmaning att klicka på länkarna. Phishing – fiske används ofta i större attacker med förhoppningen att någon av de som tagit emot mailet ska klicka på den.

Spearfishing är riktade attacker mot utvalda nyckelpersoner.

Utifrån den kartläggning som har gjorts så ser det ut som att gruppen siktat mot måltavlor som har verksamhet i Pakistan.

PaloAlto

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This