Även om Apple gör sitt bästa med att hemlighålla nya produkter så finns det läckor i det tysthetspansar som Apple byggt upp. Betaversioner av macOS och iOS brukar kunna läcka information och så öven denna gång. Ikoner i den femte betaversionen av iOS tyder på en ny iPad Pro-modell med rundade hörn och en mer heltäckande skärm.

Det är bara det att egentligen är det ingen stor nyhet. Det är snarare väntat därför att traditionellt så är det så Apple alltid har jobbat. Design slår först igenom på iPhone-sidan för att lite senare komma att lanseras på iPad-sidan.

Ingen hemknapp

En skärm som går hela vägen ut i kanterna med rundade hörn, ingen hemknapp och med Face ID lanserades som bekant med iPhone X. Det är nu snart ett år sedan. Apple följer sin linje och nu kommer motsvarande funktioner på iPad-sidan. Det är snarare väntat, än en nyhet, att Face ID skulle komma för iPad och i och med det så plockas hemknappen bort och dörren också en sköra som går nästan hela vägen ut i kanterna. En stor iPhone X om du så vill.

Frågan har inte varit om utan när Apple skulle komma att se till att alla iOS-enheter har samma uppsättning grundläggande funktioner. Svaret är – nu, ett år efter iPhone X.

Så därför är nya iPad Pro en nyhet men egentligen ingen stor nyhet.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This