Apple har nu svarat den amerikanska kongressen på en rad frågor som rör integritet, vilken information som samlas in och hur den används. Apples svar kan sammanfattas med att Apple inte är i branschen att sälja användares uppgifter.

Av Apples svar framgår att Apples sätt att förhålla sig till användare och deras uppgifter är “radically different”. Även om Apple inte nämnder Google eller Facebook vid namn så är det tämligen uppenbart vilka som avses i Apples svar till kongressen.

“We believe privacy is a fundamental human right and purposely design our products and services to minimize our collection of customer data”

Frågorna från kongressen var föranledda av den senaste tidens mediarapportering om hur användares uppgift säljs, skickas vidare och används.

Appleinsider 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This