Apple har skärpt reglerna för spel-appar, alltså appar där du kan spela på nätet för pengar. I ett nedslag mot en lång rad appar så har en del appar som inte ser ut att ha särskilt mycket just den här typen av spelappar också ha drabbats.

De nya reglerna innebär också att en del appar som ger full tillgång till nätet inte heller godkänns längre.

In order to reduce fraudulent activity on the App Store and comply with government requests to address illegal online gambling activity, we are no longer allowing gambling apps submitted by individual developers. The includes both real money gambling apps as well as apps that simulate a gambling experience.

As a result, this app has been removed from the App Store. While you can no longer distribute gambling apps from this account, you may continue to submit and distribute other types of apps to the App Store.

Detta skriver Apple till utvecklare som en förklaring till varför deras app nu har stoppats.

Flera till synes oskyldiga par ser ut att ha fastnat i Apples tillslag mot appar. Däribland ett spelmagasin, en tidning och en app för Apple Watch.

Macrumors

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This