Apple har skärpt reglerna för spel-appar, alltså appar där du kan spela på nätet för pengar. I ett nedslag mot en lång rad appar så har en del appar som inte ser ut att ha särskilt mycket just den här typen av spelappar också ha drabbats.

De nya reglerna innebär också att en del appar som ger full tillgång till nätet inte heller godkänns längre.

In order to reduce fraudulent activity on the App Store and comply with government requests to address illegal online gambling activity, we are no longer allowing gambling apps submitted by individual developers. The includes both real money gambling apps as well as apps that simulate a gambling experience.

As a result, this app has been removed from the App Store. While you can no longer distribute gambling apps from this account, you may continue to submit and distribute other types of apps to the App Store.

Detta skriver Apple till utvecklare som en förklaring till varför deras app nu har stoppats.

Flera till synes oskyldiga par ser ut att ha fastnat i Apples tillslag mot appar. Däribland ett spelmagasin, en tidning och en app för Apple Watch.

Macrumors

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This