Apple har kastat ut Alex Jones podcasts och fem av sex sändningar kan nu inte längre laddas ned via iTunes.

Apple har plockat bort podcasten “War Room” och Alex Jons egne privata podcast tillsammans med ytterligare tre av de sammanlagt sex podcasts som Infowars publicerat via iTunes.

Hatpropaganda

Anledningen är att innehållet anses strida mot Apples regelverk som förbjuder hatpropaganda och diskriminerande innehåll.

“Apple does not tolerate hate speech, and we have clear guidelines that creators and developers must follow to ensure we provide a safe environment for all of our users,”

Buzzfeed News

Längre

Apples åtgärd går längre än flera av de övriga plattformar där Alex Jones och Infowars publicerar sina videor, bilder, text och podcasts. Spotify har plockat bort vissa podcasts medan Youtube har plockat bort fyra videor. Facebook har också stoppat visst material.

Podcast-plattformen Stitcher har plockat bort allt material från Alex Jones och Infowars.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This