Apple beslöt att kasta ut fem av sex podcast från iTune på söndagen. Ett beslut som fattades av Eddy Cue och Tim Cook. Infowars appar får vara kvar i App Store men Apple övervakar innehållet, det som skrivs och publiceras i dem.

Kort efter Appels beslut så följde Spotify, Facebook och Youtube efter och stoppade Alex Jones. Sedan beslutet så har Infowars appar rusat på topplistorna i App Store och det har ifrågasatts varför podcasts stoppas med apparna får vara kvar. Apples besked är att apparna har kontrollerats och de har befunnits att hålla sug innanför regelverket och att Apple håller koll på Infowars och deras appar.

Reuters

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This