Flera av Alex Jones podcasts har plockats bort från Spotify och hans direksändningar på det egna personliga kontot har stoppats. Webbplatsen Stitcher har stoppat Infowars samtliga podcasts och flera inlägg och videor har plockats bort från Facebook men Alex Jones problem slutar inte där.

Stoppade podcasts, stoppade inlägg och videor på ett flertal plattformar är bara toppen på ett isberg där en juridisk rivits och en stämning är det allvarligaste hotet mot Alex Jones.

Alex Jones har stämts av efterlevande efter Sandy Hook-skjutningen och det är en rättstvist som kan komma att kosta Alex Jones mer än bara epitetet om att vara en av Alt-Right rörelsens mest högljudda företrädare.

Sandy Hook

Tjugo barn och sex vuxna sköts vid massakern som Alex Jones upprepade gånger har hävdat är en konspiration, ett påhitt som aldrig har inträffat och som iscensatts för att myndigheterna ska kunna införa hårdare vapenlagar. Njuts nu så finns det tre stämningar inlämnade mot Alex Jones och i den senaste så stäms Jones av åtta föräldrar till barn som mördades och av en av de FBI-agenter som skickades till skolan när skjutningen hade börjat.

Förutom Alex Jones påståenden så har efterlevande också fått utstå hot från enskilda som på fullt allvar tror att skolmassakern är ett iscensatt påhitt. En kvinna i Florida dömdes nylogen till fem månaders fängelse för att ha hotat efterlevande. Stämningarna mot Alex Jone ska komma att kosta honom miljoner. Enbart i en av stämningarna så har efterlevande krävt ett skadestånd på minst ena miljon dollar.

Sandy Hook families have been followed, videotaped and harassed by people demanding “proof” that their loved ones died. Monuments to the slain children in Newtown have been stolen and defaced. An Alex Jones devotee went to prison last year after phoning and emailing Leonard Pozner, Noah’s father, with death threats, including “LOOK BEHIND YOU IT IS DEATH.” The family relocated to a gated community with 24-hour security. Their daughters, who survived the shooting, check doors and windows before going to bed, and sleep with the lights on.

New York Times

Läggs alla stämningarna samman och i den händelse att Jones förlorar dem  så kan skadestånden bli mycket höga,

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This