Roughly 3% of people living in New Zealand can speak its native language. Alien Weaponry, a local metal band, wants to save it. The following film contains heavy metal. Viewer discretion is advised.

Welcome to Aotearoa, the land of the long white cloud. In a particularly pastoral section of the North Island lives the De Jong family. The youngest of whom formed the band “Alien Weaponry” back when they were 8 and 10 years old. Their blend of metal, traditional Maori language, history, and a long-standing beef with the system just debuted as number one on the music charts in New Zealand.

Hail the new wave of destruction.

Captions available in English, Spanish, French, German, Italian and Russian. Let us know if there’s a language you’d like to see.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This