Montaña de Oro State Park encompasses roughly 8,000 acres of fog shrouded coastal hills and coastal bluffs that abut the rocky shorelines of south Estero Bay on Central California’s coast.

It’s undeveloped coastline and undulating, rhythmic singletrack offer a quick and easy dream-like getaway for various local and visiting trail user groups. It’s evident enough that the trails here didn’t build themselves, nor did the access to them come easily granted – especially for mountain bikers. The Central Coast Concerned Mountain Bikers have been instrumental on both fronts.

The Central Coast Concerned Mountain Bikers (CCCMB) is a group of volunteer trail enthusiasts from the Central Coast of California that formally organized in 1989 to help build and maintain multi-use trails in the region, as well as to protect and advocate for mountain bike trail access. Since their inception CCCMB has helped build over 40 miles of new trails and serves as the primary maintenance organization for an extended network of over 100 miles of trails. Together with California State Parks, CCCMB is designing and building a new two-mile trail at Montaña de Oro to enhance connectivity between existing trails, and to improve the user experience for mountain bikers and other trail users.

Read more: tillak.com/stories/2018/a-coastal-reverie

Featuring: Jason Fitzgibbon
Director: Jason Fitzgibbon/Octave Zangs
Cinematography/Editing/Color Grading: Octave Zangs
Original Soundtrack and Sound Design by: Octave Zangs

Produced by Tillak and Zangs Films.

Shot on RED Epic Dragon and DJI cameras.

tillak.com | zangsfilms.com

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This