Därför ska du inte använda Dark Boot

Därför ska du inte använda Dark Boot

Dark Boot är ett program som används för att byta ut den svartvita bootbilden i din Mac mot en vit, grå eller svart bild. Jag avråder dig starkt från att använda program av den här typen därför att de kan ställa till det rejält med din dator.

Det Dark Boot gör är att byta ut den svartvita bilden mot en grå eller en vit bild. Programmet gör alltså ändringar i bootsekvensen i din dator och det ska inga program få göra därför att om något går snett så kan du bli sittande med en obrukbar dator.

Ändrar inte

I min värld spelar det ingen roll hur mycket än utvecklare lovar att det är riskfritt eller hur mycket de har testat sitt program. Du petar inte i bootsektorn eller gör ändringar i bootprocessen. Det spelar ingen roll om det “bara” är en bild som byts ut av det enkla skälet att om det skulle spela roll så kan din dator tvärnita strax efter uppstart och bli hängande där.

Lägg sedan till FileVault, krypteringslösningen, så är Dark Boot inne och petar i en högkänslig del av datorns grundläggande funktion. FileVault i sig är en alldeles utmärkt funktion och ett svårforcerat skydd som du bör slå på om du inte redan har gjort det. Allt innehåll på din dator skyddas då med kraftfull kryptering utan att du egentligen märker mycket av FileVault.

För din dators skull så ska du inte använda Dark Boot. Det kan knappast vara värt ett bli sittande med en obrukbar dator bara för att kunna byta startbilden som du ändå inte ser mer än några sekunder.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This