Twitter slår tillbaka mot Donald Trumps anklagelser om att den sociala tjänsten diskriminerar republikanska politiker i det som kallas “shadow ban”.

“Shadow ban” innebär att ditt konto inte syns lika mycket på den sociala tjänsten, inte visas i sökresultat och inte får samma spridning. Twitter förnekar att de använder “shadow banning” men att de rangordnar, rankar, sökresultat.

We do not shadow ban. You are always able to see the tweets from accounts you follow (although you may have to do more work to find them, like go directly to their profile). And we certainly don’t shadow ban based on political viewpoints or ideology.

We do rank tweets and search results. We do this because Twitter is most useful when it’s immediately relevant. These ranking models take many signals into consideration to best organize tweets for timely relevance. We must also address bad-faith actors who intend to manipulate or detract from healthy conversation.

Twitter

Bugg

Twitter har dock hittat en bugg som kan leda till att ett konto inte visas i förhandsvisningen i sökrutan. Kontot visas i sökresultaten men inte i sökrutan för konton och personer föreslås. Buggen har inte drabbat enbart republikanska politiker ska tilläggas utan den har drabbat mängder av konton. En bugg som nu ska vara åtgärdad. Trumps anklagelser tycks bygga på en artikel som publicerats av Vice. I artikeln hävdas att republikanska politiker inte visas och inte syns på Twitter och att det är ett resultat av Twitters algoritmer som rankar ned konton sprider hat och som uppträder aggressivt mot andra.

Det ser ut att ha funnits ett problem med rankingen, något Twitter använder för att se till att extremister och troll inte syns lika mycket på den sociala tjänsten, av konton vilket drabbat republikanska politiker, bland andra.

Donald Trump visar återigen att han reagerar och agerar utifrån det han läser i tidningar, på nätet och det han ser på tv istället för att ha underlag från sin egen stab, sina egna medarbetare innan han uttalar sig.

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This