Donald Trump är inte snar att ta åt sig äran för varje litet beslut som ett företag tar som kan gynna Trump själv. Tidigare så har Trump tagit åt sig äran av Apples beslut om att flytta hem viss tillverkning och nu hävdar Trump att Apple bygger nya fabriker i USA.

I ett tal utanför Vita Huset hävdade Trump nyligen:

“Apple alone is bringing in $230 billion and they’re building new plants, they’re building a magnificent campus, they’re gonna be spending their money very wisely, but they’re spending it in our country, not in some other country.”

Apple har inte tillkännagivit några planer på några nya fabriker eller datacenters i USA. Däremot bygger Foxconn, en av Apples leverantörer en ny anläggning i USA. Apple har också sagt att de planerar att ta hem merparten av de pengar som Apple har utomlands men det är inte detsamma som att bygga nya anläggningar i USA.

Det är däremot riktigt att Apple planerar ett nytt campus, förutom Apple nya stora huvudkontor.

Inte första gången

Det är nu inte första gången som Trump hittar på uppgifter när det gäller Apple. I januari 2017 hävdade Trump att Tim Cook berättat för honom att Apple skulle bygga tre stora anläggningar i USA. Apple har inte tillkännagivit några sådana planer.

Business Insider

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This