Affären mellan Telia och Bonniers är nu klar och det betyder att TV 4, CMore och finländska MTV får ny ägare.

– Det är en mycket viktig dag för Telia Company. Förvärvet är ett naturligt nästa steg för att komplettera Telia Companys kärnverksamhet, där våra miljontals kunder ger oss en mycket bra position på marknaden. Tillsammans med TV4 ska vi erbjuda kunder och tittare helt nya upplevelser och skapa nya affärsmöjligheter, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company. Vi har stor respekt för vår nya roll som medieägare och kommer att värna verksamhetens redaktionella oberoende framåt. Jag ser fram emot att välkomna några av Nordens skickligaste tv-människor till oss, fortsätter han.

Telia

Priset blir 9.2 miljarder kronor och därmed blir Telia en telekom-jätte på den nordiska marknaden där svenska staten äger 37.4 procent av bolaget.

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This