The Chinese internet has grown at a staggering pace — it now has more users than the combined populations of the US, UK, Russia, Germany, France and Canada.

Even with its imperfections, the lives of once-forgotten populations have been irrevocably elevated because of it, says South China Morning Post CEO Gary Liu. In a fascinating talk, Liu details how the tech industry in China has developed — from the innovative, like AI-optimized train travel, to the dystopian, like a social credit rating that both rewards and restricts citizens.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This