Den amerikanska senaten har skickat en serie frågor till Apple och till Google där lagstiftarna vill veta hyrde båda bolagen samlar ion information, positionsdata och hur den informationen används och skyddas.

Senaten vill också veta hur och vilka som får tillgång till insamlad information och frågor om hur Siri används och aktiveras finns också med i det som senaten vill ha svar på.

The letters cited reports that smartphones can, and in some instances, do, “collect ‘non-triggered’ audio data from users’ conversations near a smartphone in order to hear a ‘trigger’ phrase, such as ‘Okay Google’ or ‘Hey Siri.’” They said there have been suggestions that third party applications have access to and use this ‘non-triggered’ data without disclosure to users.

Reuters

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This