Den amerikanska senaten har skickat en serie frågor till Apple och till Google där lagstiftarna vill veta hyrde båda bolagen samlar ion information, positionsdata och hur den informationen används och skyddas.

Senaten vill också veta hur och vilka som får tillgång till insamlad information och frågor om hur Siri används och aktiveras finns också med i det som senaten vill ha svar på.

The letters cited reports that smartphones can, and in some instances, do, “collect ‘non-triggered’ audio data from users’ conversations near a smartphone in order to hear a ‘trigger’ phrase, such as ‘Okay Google’ or ‘Hey Siri.’” They said there have been suggestions that third party applications have access to and use this ‘non-triggered’ data without disclosure to users.

Reuters

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This