Säkerheten kommer att förbättras ytterligare i iOS 12 som Apple kommer att lansera senare i höst. Den nya versionen innehåller flera nya säkerhetslösningar och funktioner som stärker skyddet av dig och din information.

Tvåfaktor-inloggning

iOS 12 innehåller en ny funktion för att hantera de koder som du får om du har aktiverat tvåfaktor-inloggning. Dubbla inloggningar är ett säkert sätt att skydda dina konton och innebär att du loggar in som vanligt och sedan får du en kod, via SMS/meddelande eller via en app som används för att slutföra inloggningen.

I nya iOS 12 så kommer den skickade koden att skickas över till inloggningen, automatiskt, vilket betyder att du slipper sitta och hoppa mellan appar för att kunna logga in.

Kraftfullare skydd

iOS 12 och nya macOS Mojave kommer att ha nya funktioner som skyddar dina lösenord ännu bättre. De nya operativsystemen kommer att använda en kraftfullare, mer svårknäckt kryptering i kombination med en kontroll av de lösenord som du använder. Anses ditt lösenord för svagt så får du förslag på att uppdatera lösenordet och välja en mer säker inloggning.

Stänga ned

Har du inte låst upp din iPhone på en timme så kommer iOS 12 att stänga ned den på så sätt att anslutningen bara kan användas för att ladda telefonen – inte ladda ned information. Skulle en obehörig person komma över din telefon så kan den inte anslutas via sladd och på det sättet försöka att ta sig in i den eller komma över informationen.

Kryptering

Krypteringen för att skydda FaceTime och Meddelanden stärks också samtidigt som en grupp-funktion lanseras där du kan prata/se upp till 31 personer i ett gruppvideo-chatt.

Spårning

Både iOS 12 och macOS Mojave innehåller nya funktioner som ska göra det svårare att spåra det du gör ute på nätet. Dina enheter ska inte kunna identifieras ned till minsta detalj vilket gör att det går att samla om information om dig. Detsamma gäller formulär rutor och andra saker på en hemsida som kan användas för att spåra dig.

iOS 12 och macOS Mojave testas just nu lanseras i höst.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This