Wall Street Journal har avslöjat att flera appar, tjänster och tillägg för Googles Gmail, Yahoos och Microsofts e-posttjänster, scannar användarnas e-post. Så här stoppar du snokande appar, tjänster och utvecklare.

Det du behöver göra är att logga in på ditt konto och sedan gå igenom vilka appar, tjänster och program som du har givit tillgång till din e-post.

Kontrollera sedan vilka appar/tjänster som har tillgång till ditt e-postkonto och dra tillbaka accessen. Sedan raderar du, avinstallerar du program och appar från dina enheter, din iPhone, iPad och dina Mac-datorer.

Tredjepartsappar

Mitt råd är att inte använda tredjepartsappar som har tillgång och access till din e-post. Det inkluderar appar som kan användas för att filtrera e-post, besvara e-post eller som hanterar all din mail men som ligger som ytterligare ett lager mellan din vanliga leverantör och dig. Läs också användarvillkor och licenser mycket noga när det gäller vad du installera och vilka appar och program som du ger tillgång till din information.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This