Wall Street Journal har avslöjat att flera appar, tjänster och tillägg för Googles Gmail, Yahoos och Microsofts e-posttjänster, scannar användarnas e-post. Så här stoppar du snokande appar, tjänster och utvecklare.

Det du behöver göra är att logga in på ditt konto och sedan gå igenom vilka appar, tjänster och program som du har givit tillgång till din e-post.

Kontrollera sedan vilka appar/tjänster som har tillgång till ditt e-postkonto och dra tillbaka accessen. Sedan raderar du, avinstallerar du program och appar från dina enheter, din iPhone, iPad och dina Mac-datorer.

Tredjepartsappar

Mitt råd är att inte använda tredjepartsappar som har tillgång och access till din e-post. Det inkluderar appar som kan användas för att filtrera e-post, besvara e-post eller som hanterar all din mail men som ligger som ytterligare ett lager mellan din vanliga leverantör och dig. Läs också användarvillkor och licenser mycket noga när det gäller vad du installera och vilka appar och program som du ger tillgång till din information.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This