radio

Visste du att du kan lägga in länkar till Sveriges Radio och alltså ha radiokanalerna enkelt tillgängliga direkt i iTunes? Så här gör du.

Allt du behöver göra är att samla ihop de radiokanaler du vill lyssna på, mata in dem i iTunes och sedan skapa dina egen spellista.

Lägg in dina radiokanaler

På Sveriges Radios hemsida hittar du alla de ACC-länkar du behöver. Det är bara att kopiera och sedan klistra in dem i iTunes.Jag har en engelsk version av macOS i min MacBook Pro och under “File” och sedan “Open Stream” så klistrar jag in vägen till den radiokanal som jag vill lägga in.

Kontrollera att det fungerar

Vill du först kontrollera att allt fungerar så klistra in länken. Då startar sändningen och strömmen direkt.Lagra och spara sedan dina länkar. De läggs till under “Internet Songs” – en automatisk skapad spellista.När du har lagt till alla dian Radiokanaler så skapar du en ny spelllista – Radiokanaler (förslagsvis) och sedan är det bara att dra och släppa länkarna där.
Jag raderar sedan “Internet Songs”

Andra radiostationer

Naturligtvis fungerar det även med andra radioströmmar, inte bara med Sveriges Radios sändningar, under förutsättning att de sänder i ett format som iTunes kan hantera (ACC).

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This