Jag gillar att promenera, att gå, och mina semestrar är promenader i mitt älskade Andalusien, Spanien och årligen så sliter jag ut 2-3 löparskor. Hemma i Skellefteå så lägger jag mina promenader som Pokenader.

Nyckeln är att ta ett varv så att du kan snurra samma gym och samma Pokéstops minst två gånger. Poängen med att promenera är ju att kläcka ägg, snurra stop/gym så att du samlar ihop gåvor, bollar och andra prylar.

Även om bilden här intill är minst sagt rörig så visar den på en 1.6 mils slinga runt i Skellefteå där jag kan snurra närmare 50 gym och Pokéstops. Det är som redan sagts inte olika gym/pokstop utan det är samma ställen som snurras två gånger.

Vänlista

En sådan Pokenad ger runt 25-30 gåvor. Jag skickar iväg gåvor 10 och 10 och jag har nu kapat ned min vänlista från närmare 90 till mer hanterbara 50. Jag prioriterar min egen färg, Valor, och de som jag spelar mest med när det gäller andra färger.

Jag jagar Pokémons med Gotcha, armbandet, vilket gör att jag inte samlar på mig särskilt många röda bollar. De går åt under promenaden. Däremot samlar jag en massa andra saker och jag samlar XP.

Jag skulle kunna ställa in Gotcha till att enbart snurra stop/gym om det var bollar jag var ute efter men som sagt – det handlar om att samla en massa annat också.

Kortare slinga

Jag har en kortare slinga också som är på runt en mil. Det blir färre stop och gym, lite färre saker som jag kan samla in men det brukar ge fullt tillräckligt med prylar. Det visar sig att inte ens 2000 saker i bagen räcker.

Så planeringen handlar om att passera så många gym och Pokéstops som det är möjligt och att lägga en slinga som gör det möjligt att snurra samma gym flera gånger.

Ut och jaga nu!

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This