Knappt hinner Niantic lansera den nya bytesfunktionen förrän de också börjar att riva ned det de har byggt upp. Under drygt ett dygn så fylls hela Europa med Corsola, en Pokémon som  normalt sett bara finns i tropikerna.

Det är hedervärt av Niantic dragit igång ett kompensations-event för uppkopplingsproblem vid eventet i Dortmund men det hade inte behövt vara i form av flygbombning med Corsola. För tydlighetens skull ska jag tilläggas att jag inte hade någon Corsola innan så det handlar inte om ilska över att inte tillhöra ett mindre antal spelare som lyckats att fånga den lilla rosa figuren.

Lita på

Det handlar om att nu går det inte att lita på Niantic eller spelet. Du vet inte med säkerhet vilka Pokémons som verkligen är värda något och vilka du bör byta till dig. Nästa event så kanske hela Europa fylls med Taurus, Heracross eller någon annan av de andra regionala små monstren. Nästa Legendary kan dyka upp rätt frekvent som en shiny eller så kommer Unknown tillbaka.

Värdet urholkas liksom insatsen som krävs för att samla ihop en riktigt bra samling Pokémons.

Jag förstår poängen med nästen (nest) och att Pokémons flyttar runt ibland. Jag förstår också poängen med Community Events och special events. Flygbombning med Corsola har jag lite svårare att förstå liksom den här omvaskningen med regionala Pokémons.

Speciellt svårt har jag att förstå det mot bakgrund av bytesfunktionen som nu har lanserats.

För egen del har jag inte bytt en enda Pokémon ännu och jag kommer inte att byta särskilt många heller, inte förrän jag ser vart det här med att skicka runt Pokémons tar vägen och vilka det faktiskt är värt att byta till sig.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This