Strålande väder, trevligt sällskap och Community Day. Jag hade laddat med bollar, städat ut alla uppdrag, laddat telefonen och min Gotcha. Det var dags att jaga Squirtle och det skulle bli en annorlunda jakt.

Vi startade där vi brukar här i Skellefteå, vid museet vid Nordanå-området. Ett varv och åtskilliga Squirtle och Pokéstops senare så hade alla i sällskapet fångat en shiny, utom jag. Under första timmen fångade jag mer än 1.5 Squirtle per minut, ingen shiny.

Tre shiny

Inne på den andra timmen hittade vi tre uppdrag som gav en shiny Squirtle med solglasögon så den primära uppgiften var löst – jag hade fångat en shiny, tre för att vara mer exakt men fortfarande ingen shiny ute i det fria. Jag fortsatte att plocka Pokémons, kastade Lucky Eggs och Starpiece och fortfarande, efter ett par hundra fångade Pokémons – ingen shiny i det vilda.

Nu hade jag tre shiny, prydliga, höga IV med solglasögon som jag utvecklat till Blastoise så jag var mer än nöjd. Med runt tjugo minuter kvar började vi att dra oss tillbaka till utgångspunkten och på en promenad på ett par hundra meter så fångade jag snabbt sex stycken shiny Squirtle – sex stycken på mindre män 15 minuter. När vi styrde stegen mot ett matställe, Dallas, så hade jag alltså helt plötsligt 9 shiny Pokémons – Squirtle. Ska ni äta förstklassig “junk-food” i Skellefteå så rekommenderas Dallas. De har pizza, kekab, pitakebab och kebab-skepp som kan mäta sug med vilken annan förstklassig “junk-food” restaurang i hela världen.

Kebab

När jag sätter mig ned med min kebab står klockan på 13.59 och jag kastar ena boll på en sista Squirtle. Den är shiny och den henne jag precis fånga innan eventet är över.

Tio stycken varar sju fångades de sista 20 minuterna.

Ge aldrig upp!

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This