Den 7 juli så kan du fånga en shiny Articuno under det sin får namnet Articuno Day. Det är Niantics belöning för ett lyckat resultat i Global Challange Day.

Global Challenge var en taming kopplad till eventet I Dortmund, Tyskland och belöningarna kommer nu i två steg – den 2 Julio (idag) och den 7 juli.

2 juli

Under den 2 juli så får du mer belöningar, mer XP än normalt – du får mer för att fånga Pokémons, kläcka ägg och delta i raider. Det finns också en extrabonus som gör att Lucky Eggs kommer att gälla och fungera i en timme fram till den 9 juli.

Som vanligt så berättar inte Niantic när, vilket klockslag detta kommer att börja att gälla så det blir till att vänta och se när belöningarna börjar att trilla in.

7 juli

Den 7 juli är alltså Articuno Day och då har du chans att fånga en shiny Articuno, som raidboss.

Trainers,

Are you ready to take on the challenge? The first round of Professor Willow’s Global Challenge begins on June 30 and July 1 during the Safari Zone event in Dortmund, Germany! If certain areas of the world can meet the requirements of the challenge, they will unlock XP bonuses for catching Pokémon, hatching Eggs, and participating in Raid Battles, starting July 2. Also, Trainers can unlock a bonus to make Lucky Eggs last for one hour until July 9!

Plus, if the challenge is completed, Trainers worldwide will be given five free Raid Passes when they spin a Photo Disc at a Gym for Articuno Day, featuring the Legendary Pokémon Articuno! On Saturday, July 7, Articuno will be available in Raid Battles around the world for a three-hour period. And if you’re lucky, you may be able to encounter its Shiny form!

So, get ready to GO! See you out in the field!

—The Pokémon GO team

Tiden för Articuno Day är satt till 09.00-12.00 GMT vilket betyder 10.00 till 13.00 för oss här i Sverige.

Ut och jaga nu!

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This