Det omstridda förslaget för nya upphovsrättsregler stoppades av EU-parlamentet. Det blir inga förhandlingar med medlemsstaterna om nya regler vilket gör att förslaget är stoppat tillsvidare.

De nya reglerna var tänkta att tvinga Google, Facebook och andra att dela sina intäkter med upphovsrättsinnehavarna men reglerna krävde också att den som länkade och citerade andras information skulle ha tillstånd och det kunde även krävas att du skulle få betala för att länka andras material.

Lawmaker Julia Reda from the Greens party, who has spearheaded opposition to the committee’s tough approach, said it is time to go back to the drawing board.

“These plans will now get the scrutiny and the public debate such sweeping measures deserve,” she said.

Reuters

Hits: 97

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This