Nya MacBook Pro är påvisbart snabbare än den förra modellen visar nya testsiffror gjorda med Geekbench. Sett till enbart siffrorna så är det den största enskilda prestandaökningen sedan uppdateringen 2011.

Benchmark-testerna är gjorda både med singel och multicore, alltså hur mycket av processorns kapacitet som används för olika uppgifter.

Geekbench 

Snabbare

Apple själva säger att 15-tums modellen ska vara upp till 70 procent snabbare och 13-tums modellen upptill två gånger snabbare. Som alltid så är detta siffror och hur prestandan slår igenom under verkligt användande varierar. Nu är det så stort skillnad på siffrorna att du som användare sannolikt direkt ser och upplever skillnaderna i prestanda. Den nya hårdvaran ger ökad prestanda och den är märkbar, inte bara mätbar.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This