Använder du en annan dator än en Mac så fortsätt inte läsa om du vet med dig att du inte klarar av kritik mot ditt val. Använder du en Android-telefon så stoppa här av samma skäl för nu kommer det – Ni är inte bättre.

Jag har diskuterat Windows i oändlighet liksom valet av telefon, Android vs iOS alltså. Windows vs Mac och Android vs iOS – två gamla fighter trots att de båt striderna faktiskt är avgjorda sedan länge och faktum är – vi har valt en bättre plattform än ni har gjort.

Det gör oss inte smartare, snyggare eller ett uns mer framgångsrika men vi har gjort ett bättre val.

Spel

Windows slår Mac på en punkt – spel. Vid sidan av spel, vilket inte är oviktigt, så är Mac stabilare, har mindre problem och en mer produktiv plattform än Windows. Tror du mig inte så fråga IBM som lät anställda byta till valfri plattform. Mac visade sig bli flera hundra dollar billigare per år, trots högre inköpspris och supportavdelningen undrade var alla anställda som brukade ha problem tagit vägen. De hade valt Mac men allt det där vet du redan om du är lite påläst. Det är mindre problem med Mac.

Det är detsamma med iOS, mindre problem, stabilare och säkrare. Vill du nu hellre diskutera hårdvara, vilket alla Fandroider alltid vill göra, förr eller senare så lyssna till den programmerare och utvecklare som tröttnade på debatten och som till slut utbrast:

“Om det nu är så att vi har så överlägsen hårdvara, på varje avgörande punkt, hur fan kommer det sig att flera år gamla iOS-prylar springer cirklar runt Android-prylar.”

Vi är bättre

Så jag är trött på att diskutera RAM-minnen, processorer och allt annat som ska detaljstuderas. Saken är nämligen den att den plattform vi har valt är bättre än er plattform. Det ni kan göra är att sluta att diskutera och byta plattform.

Nu kommer någon av er att invända att det är ert val. Jag respekterar det.
Någon kommer att säga att ni måste använda Windows. Jag respekterar det också.

Kombinationen macOS, watchOS, tvOS och iOS håller ihop bättre, fungerar bättre och är mer stabil och säkrare än alternativen.

Så, nu var det sagt.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This