Netflix har nominerats för 112 Emmys, tv-världens motsvarighet till filmvärldens Oscar-statyett. Det är inte bara ett rekord utan också ett genombrott för Netflix som fått ta emot flera nomineringar än HBO.

HBO brukar vanligen dominera den här typen av belöningar och priser. HBO har också varit det mest nominerade produktionsbolaget på senare år men så inte i år. HBO fick 108 nomineringar och Netflix 112.

Nu är det inte hela sanningen. Netflix producerar massor och räknas antalet nomineringar per antal produktioner spå leder HBO fortfarande stort – vilket skulle kunna tolkas som ett slags kvalitetsbetyg. Av de 10 mest nominerade produktionerna spå har HBO med tre, FX har två och Hulu, Netflix och Amazon en.

Antal produktioner

Så antalet nomineringar skulle kunna sägas vara ett betyg på Netflix volym, antal produktioner.

Online/Emmy

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This