Netflix har nominerats för 112 Emmys, tv-världens motsvarighet till filmvärldens Oscar-statyett. Det är inte bara ett rekord utan också ett genombrott för Netflix som fått ta emot flera nomineringar än HBO.

HBO brukar vanligen dominera den här typen av belöningar och priser. HBO har också varit det mest nominerade produktionsbolaget på senare år men så inte i år. HBO fick 108 nomineringar och Netflix 112.

Nu är det inte hela sanningen. Netflix producerar massor och räknas antalet nomineringar per antal produktioner spå leder HBO fortfarande stort – vilket skulle kunna tolkas som ett slags kvalitetsbetyg. Av de 10 mest nominerade produktionerna spå har HBO med tre, FX har två och Hulu, Netflix och Amazon en.

Antal produktioner

Så antalet nomineringar skulle kunna sägas vara ett betyg på Netflix volym, antal produktioner.

Online/Emmy

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This