Macken kollar in: Day One 2

Macken kollar in: Day One 2

Day One har länge varit ett av mina favoritprogram och favoritappar. Jag har dagboken installerad i alla mina mobila enheter och i mina datorer. Nu har en helt ny version, Day One 2, lanserats och Macken har kollat in, testat och satt betyg på den nya versionen.

Jag avvaktade den här uppdateringen därför att synkning mot iCloud saknas. Det är inte så att jag inte litar på Day One, utvecklarna och företaget, utan snarare att jag helt enkelt inte vill lita till för många olika tjänster för att grundläggande saker ska fungera. iCloud fungerar, oftast, och jag har annan data lagrad i Apples moln. Vi har också vårt eget moln som jag också använder och litar på. Med Day One så blir det ytterligare en synkroniseringstjänst vilket gjorde mig lite motsträvig.

Strul

Lägg sedan till att när du ska lägga upp ett nytt konto så strular det alldeles för ofta och det gjorde det i det här fallet också. Bekräftelsemailet dök aldrig upp och det landade vare sig i våra spamfilter eller någon annanstans. Eftr 4-5 minuters väntan försökte jag att återställa lösenordet och det mailet kom faktiskt närmast omgående. Det är/var som vanligt och jag vet inte vem jag sa bli irriterad på men det är hur so helst ytterligare en liten detalj som gör att jag helst undviker nya konton och nya tjänster.
Nåja, det är i-landsproblem och till slut fick jag igång både konton och synkronisering.

Day One 2

Day One 2 har en hel del nya funktioner. Du kan skap flera dagböcker, märka dem med  en färg och enkelt hålla isär olika ämnen. Du kan lägga in fler bilder än tidigare. Upptill tio bilder per inlägg kan du lägga in.
Du har också fler vyer för listor, visningar av inlägg vilket gör Day One mer översiktlig än föregångaren. tagning finns också om du vill organisera via inlägg och hålla ihop dem.
Designen är lite ljusare, lite lättare och uppdaterad.
Sammantaget en rätt ordentlig uppdatering.

Smidigt

Synkningen mellan den nya och den gamla versionen är klockren. Du svarar att du vill läsa in alla dina gamla inlägg så görs det automatiskt. Enklare än så kan det inte bli. Skapar du sedan konto så kan du fortsätta att hålla alla enheter uppdaterade via Bloom Builts servrar.
De första rätt enkla testerna visar att synkningen går både snabbt, enkelt och effektivt.
På det hela talet så finns det inte så mycket som inte fungerar, som stör eller som är i vägen. Day One är föredömligt designat och funktionerna sitter logisk placerade. Möjligheten att kunna skapa fler dagböcker är välkommet för den om vill ha olika böcker för olika ämnen och på det sätte hålla lite ordning.
Fler bilder ger möjlighet till att skapa prydliga resedagböcker, bara för att ta ett exempel.

Sammanfattning

Nya Day One får och förtjänar ett högt betyg. Appen är snygg, elgant och logisk. Programmet för Mac håller och ihop och har inga påtagliga brister.
Avsaknaden av synkronisering mot iCloud kostar en bensinpump men det ryktas att anledningen är att Day One aldrig fick synkroniseringen att bli riktigt pålitlig med Apples moln och att en del viktiga funktioner inte kunde implementeras därför att det inte är Day Ones egen lösning.

Betyg

Program/app: Day One 2
Pris: 209 kronor/50 kronor
Utvecklare: Bloom Built
Betyg:
4

What’s New in Day One

Version 2.7.4:

  • Encryption key can now be securely saved in iCloud for easier access on other devices
  • Bug fixes and performance improvements

Requirements for Day One

  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.11 or later
Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This