1Password 7 är ingen stor, ingen omfattande eller ens dramatisk uppdatering. Det är små förbättringar, lite här, lite där och marknaden bästa program för att hantera anteckningar, lösenord, kontouppgifter och serienummer blev med ens ännu bättre.

Även om jag inte gillar Agilebits sätt att på ett aggressivt sätt försöka att tvinga på användare en prenumerationsmodell istället för en fast, engångssumma som betalning för programmet så går det inte att komma ifrån att 1Password är och förblir marknadens bästa program. Med små förbättringar på en rad punkter så har ett bra program blivit ännu bättre.

Synkronisera

Ny, uppfräschad design som känns lite modernare och som passar in lite bättre i macOS. Precis som tidigare så kan du lagra anteckningar, lösenord, konton, serienummer och annan information som du vill klara säkert. Du kan synkronisera informationen via iCloud, 1Password eller via wifi.

Nu kan du även dra och släppa inloggningsuppgifter, när du tillfrågas om dem direkt från 1Password. Programmet har även blivit ännu bättre på att känna igen inloggningar vilket gjort användandet enklare och smidigare. Du har samma smarta och enkla hantering av valv där du kan förvara olika uppgifter. Allt lagras skyddat med kraftfull kryptering. Tänk nu på att välja ett långt, krångligt och säkert lösenord som komplement till fingeravtryck, touch id, om du har en ny MacBook Pro.

Du kan kolla alla dina konton, kolla att lösenorden är tillräckligt bra och du kan slå på en funktion så att alla lösenord kollad mot en databas med lösenord som har stulits från hackande webbplatser.

Lösenordshanterare

Det här är en typ av program som du ska ha, inte bör, utan ska. Du ska ha en lösenordshanterare för att skapa slumpmässiga och säkra lösenord, för att hålla reda på alla dina lösenord och för att kunna byta dem då och då. Jag har inte hittat ett bättre, smidigare och mer lättanvänt och pålitligt program än 1Password så det här är det program som jag rekommenderar, varmt. Trots det så får 1Password inte full poäng.  Agilebits försöker i det närmaste tvinga på dig en prenumeration med försåtliga dialogrutor, halvgamla länkar och svårbegripliga instruktioner. Det är snudd på oärligt så det kostar en pump i betyg.

Betyg

Program: 1Password
Tillverkare: Agilebits
Pris: Prenumeration, från 30 kronor i måndagen eller engångskostnad på 560 kronor.
Betyg:

 

What’s New in 1Password

Version 7.0.7:Today’s update fixes an issue where changes to item URLs could not be saved for items stored in standalone vaults.

Fixed:
  • An issue where URLs could not be saved for items stored in standalone vaults.

Requirements for 1Password

  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.12.6 or later
Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This