Inför lanseringen av nya iOS 12 så är det vanligaste frågan – är verkligen iOS 12 snabbare på min gamla enhet?
Svaret är – utan minsta tvekan ja.

Jag har installerat iOS 12 på min iPad Pro, och det ska medges, det är ingen särskilt gammal enhet, men skillnaden är tydlig och märkbar. iOS 12 känns på snart sagt alla punkter rappare, snabbare och den har givit nytt liv åt en iPad som i ärlighetens namn inte kändes långsam med iOS 11.

Snabbare

Starten av min iPad Pro känns inte påvisbart snabbare men sen, när allt är laddat och det är dags att använda den så sker allting lite snabbare än tidigare. Animeringar, effekter går undan. Start av appar är märkbart snabbare och nu har jag inte brytt mig om att göra några mer vetenskapliga tester, benchmark, utan jag har helt litat min min magkänsla och mina intryck. Kanske inte det mest pålitliga mätverktyget i sammanhanget men ändå – iOS 12 känns betydligt snabbare.

Byten mellan appar, hoppande mellan olika sidor med information går också snabbare liksom att markera och kopiera text.

Kamera-appen

Apple själva säger att iOS 12 är upptill 40 procent snabbare när det handlar om att starta appar, tangentbordet ska vara närmare 50 procent snabbare och kamera-appen ska starta 70 procent snabbare. Den har jag testat och ställt mot min iPhone X och från att det har varit mörkar skillnad, min iPad Pro var långsammare, så är det nu nästan dött lopp mellan enheterna. Just kamera-appen är viktig och skillnaden mellan iOS 11 och iOS 12 kommer garanterat användarna att uppskatta. Vi fotograferar med våra smarta telefoner och snabbare start av kamera-appen, hela 70 procent snabbare, är välkommet.

Betaversion

Kom nu ihåg att min tämligen enkla test är gjord med en betaversion, en testversion som sannolikt innehåller kod än den färdiga versionen vilket rimligen torde betyda att den färdiga versionen kommer att vara ännu lute snabbare. Jag har inte brytt mig som att gå in på enskilda funktion och hur de fungerar därför att de kan komma att ändras innan iOS 12 lanseras senare i höst.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This