New York Islanders fortsätter att värva spelare och fylla på efter förlusten av John Tavares. En rad spelare, flera med ettårs-kontrakt, har värvats de senaste dagarna.

Leo Komarov, 4 år

En kanske lite oväntad värvning men Komarov har spelat under Lou Lamirellos ledning vilket kan förklara fyraårs-kontraktet. Komarov har erfarenhet från den finska högstaligan och även från KHL. Leo Komarov är en fysisk, elak, småful forward som värvats för att stärka upp Islanders urusla boxplay.

Valtteri Filppula, 1 år

Rutinerad tvåvägs-center och också en pålitlig poängmaskin, även om det inte handlar om i toppen av poängligan. Filppula gjorde 33 poäng på 81 matcher senaste säsongen och han ligger på ungefär en halv poäng per match, 30-40 poäng per säsong. Duktig tekare och han har sannolikt värvats för att stärka upp Islanders defensiv och boxplay. Amerikanska hockeyexperter skakar en smula på huvudet åt värvningen av 34-åringen ska tilläggas,

Seth Helgeson, 2 år

Stor, stark, fysisk back som har en utvisningsstatistik som sticker ut. 137 minuter i AHL senaste säsongen på 76 matcher, sammanlagt 399 minuter i utvisningsbåset på 292 matcher i NHL. Spelade senast i Islanders farmarlag, Bridgeport Sound Tigers.

Christopher Gibson, 2 år

Det här är Islanders tredjemålvakt och kontraktet är en förlängning. Spelade åtta matcher för Islanders senaste säsongen med ett snitt på strax över 90 procent (räddningar).

Mike Sislo, 1 år

Forward som plockats från AHL-laget Tucson Roadrunners. Gjorde 47 poäng på 68 matcher och har spelat NHL-matcher bland annat för New Jersey Devils. NHL-statistiken säger 5 poäng på 18 matcher.

Matt Lorito, 2 år

Här har vi en forward och poängmaskin, i alla fall i AHL, där han noterats för 105 poäng på 120 matcher för Grand Rapids Griffins. 49 poäng på 59 matcher senaste säsongen där hans lag även vann Calder Cup. I slutspelet blev det 13 poäng på 19 matcher.

Tom Kuhnhackl, 1 år

Forward, med defensiven som främsta styrka. Stanley Cup-mästare med Pittsburg Penguins. en värvning för Islanders fjärde-formation anser de amerikanska hockeyexperterna.

AHL

Nu ska tilläggas att det här inte är direkta värvningar för NHL-laget. I de flesta fall är det tvåvägskontrkat vilket innebär att spelarna sannolikt kommer att skickas till Bridgeport Sound Tigers, Islanders farmarlag i AHL.

Vi som håller på och som älskar Islanders väntar fortfarande på den stora kanonen, den riktigt stora spelaren som åtminstone ska kunna vara i närheten av att kunna ersätta Johan Tavares. Det tillsammans med en toppmålvakt står högst upp på vår önskelista.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This