New York Islanders fortsätter att värva spelare och fylla på efter förlusten av John Tavares. En rad spelare, flera med ettårs-kontrakt, har värvats de senaste dagarna.

Leo Komarov, 4 år

En kanske lite oväntad värvning men Komarov har spelat under Lou Lamirellos ledning vilket kan förklara fyraårs-kontraktet. Komarov har erfarenhet från den finska högstaligan och även från KHL. Leo Komarov är en fysisk, elak, småful forward som värvats för att stärka upp Islanders urusla boxplay.

Valtteri Filppula, 1 år

Rutinerad tvåvägs-center och också en pålitlig poängmaskin, även om det inte handlar om i toppen av poängligan. Filppula gjorde 33 poäng på 81 matcher senaste säsongen och han ligger på ungefär en halv poäng per match, 30-40 poäng per säsong. Duktig tekare och han har sannolikt värvats för att stärka upp Islanders defensiv och boxplay. Amerikanska hockeyexperter skakar en smula på huvudet åt värvningen av 34-åringen ska tilläggas,

Seth Helgeson, 2 år

Stor, stark, fysisk back som har en utvisningsstatistik som sticker ut. 137 minuter i AHL senaste säsongen på 76 matcher, sammanlagt 399 minuter i utvisningsbåset på 292 matcher i NHL. Spelade senast i Islanders farmarlag, Bridgeport Sound Tigers.

Christopher Gibson, 2 år

Det här är Islanders tredjemålvakt och kontraktet är en förlängning. Spelade åtta matcher för Islanders senaste säsongen med ett snitt på strax över 90 procent (räddningar).

Mike Sislo, 1 år

Forward som plockats från AHL-laget Tucson Roadrunners. Gjorde 47 poäng på 68 matcher och har spelat NHL-matcher bland annat för New Jersey Devils. NHL-statistiken säger 5 poäng på 18 matcher.

Matt Lorito, 2 år

Här har vi en forward och poängmaskin, i alla fall i AHL, där han noterats för 105 poäng på 120 matcher för Grand Rapids Griffins. 49 poäng på 59 matcher senaste säsongen där hans lag även vann Calder Cup. I slutspelet blev det 13 poäng på 19 matcher.

Tom Kuhnhackl, 1 år

Forward, med defensiven som främsta styrka. Stanley Cup-mästare med Pittsburg Penguins. en värvning för Islanders fjärde-formation anser de amerikanska hockeyexperterna.

AHL

Nu ska tilläggas att det här inte är direkta värvningar för NHL-laget. I de flesta fall är det tvåvägskontrkat vilket innebär att spelarna sannolikt kommer att skickas till Bridgeport Sound Tigers, Islanders farmarlag i AHL.

Vi som håller på och som älskar Islanders väntar fortfarande på den stora kanonen, den riktigt stora spelaren som åtminstone ska kunna vara i närheten av att kunna ersätta Johan Tavares. Det tillsammans med en toppmålvakt står högst upp på vår önskelista.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This